humangest

Sfaturi pentru a avansa in cariera

sfaturi-pt-a-avansaDaca anul acesta doresti sa obtii realizarea pe plan profesional sau aspiri la o promovare, nu te lasa demoralizat/a de factori externi. Tine minte, cariera ta depinde doar de tine! Urmeaza sfaturile noastre si identifica cele mai bune strategii pentru a-ti atinge obiectivele si pentru a-ti construi o cariera de succes.

1. Fii un bun comunicator

Comunicarea sta la baza oricarei relatii, fie ea si de afaceri. Ea reprezinta una dintre cele mai utile abilitati in lumea afacerilor, iar a sti sa comunici eficient te poate conduce catre rezultate extraordinare. Daca in munca ta esti nevoit sa faci prezentari sau sa vorbesti in fata unor grupuri de persoane, antreneaza-te sa vorbesti in public si invata tehnicile pentru a-ti transmite eficient mesajul. Cel care vorbeste expresiv si care stie sa isi prezinte clar si persuasiv ideile, va reusi sa se distinga de ceilalti angajati si va reusi sa obtina pozitii de leadership sau o avansare in cariera.

2. Invata sa asculti

Este dificil sa fi cel mai bun comunicator, daca nu esti inainte de toate un foarte bun ascultator. Toti avem prieteni, colegi sau sefi care pot reprezenta resurse pretioase care ne pot ajuta si ne pot ghida. Multi dintre ei s-au confruntat cel putin o data cu situatia in care te afli tu acum. Sfaturile lor te pot ajuta sa cresti pe plan profesional si personal. A fi un bun ascultator este considerat un plus atunci cand doresti sa obtii un post mai bun sau o promovare. Sa asculti sfaturile nu este insa suficient. Trebuie sa inveti sa primesti si criticile in mod constructiv, pentru a-ti putea corecta greselile si defectele.

3. Fii intreprinzator

Nu astepta sa ti se spuna ce sa faci. Sfaturile in cariera iti vor fi inutile daca nu ai spirit de initiativa. Vino cu propuneri si prezinta-te cu idei la intalniri. Incearca sa intelegi de ce anume este nevoie si apoi fa cateva propuneri. Astfel vei lasa o impresie pozitiva si te vei evidentia fata de alti angajati, mai ales daca lucrezi intr-o corporatie.

4. Fa primul pas

Dovedeste ca esti proactiv. Daca vrei o promovare, demonstreaza ca esti in stare sa iti indeplinesti foarte bine sarcinile si ca poti face fata tututor problemelor si riscurilor care pot aparea. Nu ezita sa iti propui candidatura de indata ce afli ca se fac interviuri pentru pozitia la care aspiri, chiar daca tu consideri ca nu indeplinesti intocmai toate criteriile.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg