humangest

Cum te poate ajuta limbajul trupului la un interviu

limbajul-trupuluiGesturile ne pot trăda de cele mai multe ori trăirile interioare pe care încercăm să le ascundem în spatele cuvintelor pe care le emitem. Felul în care gesticulăm, ticurile sau privirea sunt oglinda subconștientului. E indicat să le controlezi în momente importante, de exemplu in timpul unui interviu pentru un job. Iată câteva detalii la care e bine să fii atent:

1. E nepoliticos sa te uiti la ceas de mai multe ori in timpul interviului și vei lăsa impresia că ai vrea să ajungi în altă parte, eventual la un alt interviu. Te grăbești undeva? Nu. Toată atenția ta trebuie să fie direcționată către angajator.

2. Nu gesticula exagerat de mult. Rămâi calm, adună-ți cuvintele și folosește-te de ele mai mult decât de limbajul trupului.

3. Încearcă să nu pari dezinteresat în timpul discuției, chiar dacă te plictisește subiectul respectiv. Păstrează contactul vizual și aprobă printr-o mișcare de cap din când în când.

4. Nu-ți încrucișa brațele în timpul discuției. Trebuie să arăți că ești o persoană deschisă, comunicativă și sociabilă. Această postură reflect exact opusul.

5. Încearcă să-ți controlezi ticurile, atât cele verbale cât și cele fizice. Arată că nivelul de anxietate este crescut sau că ești nesigur pe tine, exact ce nu vrei să reiasă în urma interviului.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg