humangest

Care ar putea fi motivele pentru care nu ai success cand iti cauti un job?

motive-succesPoate ți s-a întâmplat de multe ori să fii respins de diverși angajatori. Fie nu ai mai primit un răspuns în urma interviului, ai fost refuzat sau, mai rău, nu ai fost contactat niciodată de către compania la care ai aplicat. De cele mai multe ori, motivul pentru care nu ai primit jobul rămâne un mister.

Totuși, există câteva posibilități, la modul general, care ar putea influența în mod negativ procesul de angajare.

Scrisoarea ta de intenție a fost vagă sau generală. Aici ai ocazia să-ți pui în valoare calitățile și să îți exprimi clar dorințele și cerințele în ceea ce privește postul pe care vrei să îl ocupi.

S-au strecurat greșeli gramaticale sau de scriere în CV și/sau în scrisoarea de intenție. Recitește-le de câteva ori și eventual roagă pe cineva să arunce o privire pe ele înainte să le trimiți. O pereche de ochi în plus poate valora cât un... job.

Persoana pe care ai trecut-o la recomandări nu a dat feedback-ul dorit când a fost contactată. Când alegi să menționezi un fost șef la secțiunea de recomandări, ține minte în ce relații ai încheiat colaborarea și, eventual, anunță-l că urmează să fie contactat de un potențial angajator.

Ai spus ceva în timpul interviului cu care angajatorul nu a fost de acord. Bineînțeles, poate fi subiectiv, dar ia în considerare și acest aspect.

Au angajat pe cineva care a avut o recomandare din interiorul companiei. Lucru care, până la urmă, nu e de condamnat. Dacă cineva cunoaște o persoană care îndeplinește exact cerințele pentru job, de ce nu? Partea frustrantă pentru cei care aplică din exterior apare atunci când nu sunt anunțați de ce nu au fost chemați la interviu. Presupui că nu ai fost destul de bun, lucru nu foarte plăcut pentru stima de sine.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg