humangest

Cum stii daca esti un sef bun?

sef-bunTe-ai autoevaluat vreodată ca șef? Un post de conducere ocupat corespunzător nu se rezumă la a avea titulatura de „Manager” sau „CEO”. Trebuie să îți câștigi și să-ți fie recunoscută și calitatea de leader, înaintea oricărei alte etichete.

Un manager bun cuprinde mai multe calități, pe care de cele mai multe ori uităm să le punem în valoare sau care, din păcate, lipsesc cu desăvârșire.

Ți-am pregătit un mic ghid de autoevaluare, prin care să-ți dai seama ce fel de șef ești și cum să îți îmbunătățești atitudinea, dacă e cazul.

Te implici în micromanagement? Nu e întotdeauna bine.

Chiar dacă ție ți se pare un semn de proactivitate, poate fi considerată o lipsă de încredere față de oamenii pe care i-ai delegat pentru anumite taskuri. E mai bine să externalizezi unele probleme și să ai oameni de încredere în subordine. Astfel îți mai iei de pe cap din “to do”-urile zilnice și îți motivezi subalternii.

Învață să te și distrezi la muncă!

„All work, no play” nu e o deviză după care ar trebui să te ghidezi. Nu spune nimeni să ții o continuă petrecere la birou, dar nu uita să zâmbești sau să apreciezi o glumă bună făcută de angajații tăi.

Nu fi pisălog

Angajații trebuie mereu motivați și sunt încântați cănd lansezi noi provocări profesionale. Fii sigur că vor ține minte ce au de făcut dacă le spui o dată, de două ori. Nu le repeta de zeci de ori pe zi același lucru. Riști să devii insistent și să primești reacții nu tocmai plăcute din partea lor, chiar dacă nu în mod direct, ci printr-un comportament pasiv-agresiv.

Fii fair-play

Desigur, e foarte ușor să-ți ieși din fire atunci când rezultatele nu sunt cele așteptate. La fel de ușor îți e să feliciți angajații atunci când au dus până la capăt taskul propus de tine. Însă, încearcă să găsești o cale de mijloc. Atunci când lucrurile nu ies chiar așa cum vrei, semnalează acest aspect, dar fă-i pe angajații tăi să înțeleagă unde au greșit, pe un ton calm și printr-un discurs asertiv.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg