humangest

Cum sa evaluezi corect un candidat

cum-sa-evaluezi-corectMomentul recrutării unui nou angajat e foarte important. La interviu te poate fura peisajul, candidatul își poate folosi toți așii din mânecă și sunt șanse să joace un rol numai pentru a obține postul.


Iată câteva lucruri după care te poți ghida atunci când angajezi pe cineva nou în companie.


  • Înainte de a chema un candidat la interviu, analizează-i bine CV-ul. Dacă are recomandări, folosește-te de contactele pe care le-a pus la dispoziție. S-ar putea să ai o surpriză, mai mult sau mai puțin plăcută. Adresează-i fostului angajator întrebările care ar putea fi relevante pentru postul pentru care a aplicat candidatul.

  • Pregătește din vreme o serie de teste relevante pentru viitorul angajat. Dacă a trecut de interviu și, în primă fază ți se pare că ar fi alegerea potrivită pentru postul pe care și-ar dori să îl ocupe, nu te hazarda. Pregătește un test pe care să-l dea în firmă, nu acasă, pentru a putea fi sigur că e rezolvat de el. Pune-i la dispoziție toate condițiile necesare pentru concentrare și anunță-l din timp că există posibilitatea acestui test, în cazul în care trece de interviu.

  • Creează o bază de date cu candidați. După fiecare etapă a recrutării, notează într-un tabel cum s-au descurcat și impresiile pe care ți le-au lăsat. Astfel, la finalul acestor probe, îți va fi mai ușor să faci alegerea potrivită, în funcție de argumentele pro și contra pe care le remarci despre fiecare în parte.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg