humangest

Cand si cum iti negociezi salariul?

cum-sa-negocieyiDiscuția despre salariu și, mai precis, câți bani vei primi la finalul fiecărei luni, a fost și a rămas un subiect tabu chiar și în zilele noastre. Fie că este vorba despre discuția de la interviul de angajare, fie că vrei să ceri o mărire de salariu, ți-am pregătit câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în atingerea obiectivului tău.

Momentul negocierii: Nu te grăbi!

Dacă ai fost de abia la primul interviu și ți se pare că s-a desfășurat ok, nu te grăbi să le spui angajatorilor ce salariu vrei. Momentul acela va veni cel mai probabil după a doua sau chiar a treia întâlnire. Multe companii preferă să îți facă o ofertă asupra căreia să revii cu un răspuns. În cazul în care ești întrebat ce sumă te-ar satisface, nu te pripi nici atunci cu un răspuns. Ia în considerare cât poți să oferi, nivelul de seniorat la care te afli, dar și cât de mult te vrea compania. Atunci abia poți să ridici ștacheta și să plusezi în ceea ce privește remunerația ta lunară. Poți începe de la o sumă mai mică, dar pe o perioadă determinată, când ți se face o evaluare, pentru a restabili suma pe care o meriți, în funcție de progresele făcute.


Demonstrează că meriți mai mult

Nimănui nu-i pasă ce cheltuieli ai tu, ce călătorii ai de gând să faci anul acesta sau că proprietarul ți-a mărit chiria. Din punctul de vedere al conducerii, pentru a primi o mărire de salariu trebuie să demonstrezi că ai adus un aport important în firmă și că ai crescut veniturile companiei. Înainte să ceri o mărire de salariu, ai în vedere exact cu ce ai venit în plus în ceea ce privește firma. Vino cu dovezi clare, scrise și prezintă-ți “cazul” cu argumente valide.

Ai grijă cum comunici

Nu uita că, de câte ori dorești să deschizi acest subiect delicat, trebuie să ai un ton calm și să îți pregătești un discurs argumentat, pe care să îl comunici într-un mod asertiv. Nimeni nu datorează nimic nimănui. Pur și simplu, îți ceri anumite drepturi. Nu pune problema într-un mod brutal, nu te folosi de șantaj sau ultimatumuri.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg