humangest

De ce este important sa nu trisezi la testele de angajare

teste angajare-01Majoritatea companiilor, după primul interviu de angajare, aplică anumite teste candidaților. Teste realizate în concordanță cu viitoarele responsabilități și care îți vor pune la încercare abilitățile de care sunt interesați.

De multe ori, candidații au opțiunea de a rezolva testele de acasă si să le trimită pe e-mail. În cazul în care ești într-o astfel de situație, sfatul nostru este să te ocupi tu exclusiv de rezolvare și să nu trișezi.

  • Creează content original. Nu copia de pe Internet ideile altora. La un simplu search pe motoarele de căutare se poate depista plagiatul.

  • Nu ruga pe altcineva să îți rezolve proba. Chiar dacă angajatorii vor fi mulțumiți și treci testul, ulterior își pot da seama că nu tu ai fost cel care a rezolvat tema la momentul respectiv, din pricina lipsei de cunoștințe în domeniul respectiv.

  • E ok să te inspiri. Din cărți de specialitate, studii, Internet. Sursele sunt numeroase, important este doar să te documentezi, nu să reproduci cuvânt cu cuvânt ce au scris alții. Mai bine nu iese perfect, dar este conținut original, iar acest lucru va conta mult mai mult.

De ce sa nu trisezi?

Șansele ca angajatorii să își dea seama de plagiat sunt foarte mari. Nu e indicat să riști o pată neagră pe CV și să “ți se ducă vorba” prin industrie că nu ești profesionist. Folosește-te de resursele pe care le ai și dă tot ce ai mai bun. Implică-te, fii atent la detalii și dacă ești cu adevarat candidatul potrivit, vei primi răspunsul pe care îl aștepți.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg