humangest

Managementul timpului

time management-01Oricât ne-am dori, mai ales în perioadele aglomerate la locul de muncă, ziua nu va avea niciodată mai mult de 24 de ore. De aceea, este foarte important să știi cum să îți administrezi timpul pe care îl ai la dispoziție. Time management, aceste două cuvinte care te sperie, dar care îți pot ușura munca mai mult decât crezi.

Îți punem la dispoziție 3 metode simple și eficiente pentru a face din time management aliatul tău.

 1. Planifică din timp!

Deși poate suna banal, nu toată lumea practică această metodă, care este – pe cât de la îndemână, pe atât de eficientă. Rezervă-ți o oră din timpul tău la sfârșitul fiecărei săptămâni și pune pe hârtie ce ai de făcut în zilele următoare. Vei “economisi” cel puțin 10 ore pe săptămână.

 2. Concentrează-te pe ce e important.

Nu-ți mai umple memoria de lucruri nesemnificative și încearcă să-ți canalizezi energia pe rezolvarea problemelor cu adevărat importante. Menajează-te, ai grijă de tine și de psihicul tău și focusează-te pe taskurile care te privesc exclusiv pe tine. Nu spune nimeni să nu dai un sfat sau o mână de ajutor, dar nu lăsa lucrurile mici să te deconcentreze sau să îți consume resursele inutil.

      3. Folosește-te de outsourcing.

     Deleagă oamenii din jurul tău pentru diverse sarcini. Identifică abilitățile și calitățile fiecăruia și folosește-te de ele, atribuindu-le diverse taskuri care ție ți-ar consuma prea mult timp și care ți-ar aglomera programul. În felul acesta, ai mai mult timp pentru lucrurile mai importante și care te solicită cu totul. Mai ales în situațiile de criză sau perioadele mai aglomerate, outsourcingul este cheia succesului când vine vorba de lucrul în echipă.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg