humangest

Importanta exit interviurilor

exit-interviewsExit interviul este un instrument foarte practic, care ar trebui folosit de toate companiile atunci când un angajat decide să părăsească locul de muncă. Acesta poate furniza informații valoroase privitoare la politicile din cadrul companiei, la relațiile din cadrul acesteia, la modul de organizare, fiind un instrument veritabil în stabilirea metodelor de retenție.

Ce este exit interviul?

Acest tip de interviu se practică în momentul în care angajatul a luat decizia încheierii relațiilor de muncă, adică atunci când alege să demisioneze.

Exit interviul este compus dintr-un set de întrebări care pot ajuta compania pe viitor în ceea ce privește bunul mers al lucrurilor.

Întrebările pot fi legate de:

  • motivele demisiei (dacă este cazul)
  • experiența în cadrul companiei
  • care au fost cele mai mari realizări și eșecuri ale angajatului în cadrul companiei
  • dacă s-ar întoarce sau nu în cadrul companiei și care ar fi motivele deciziei
  • care dintre politicile companiei consideră că sunt fără sens/ utilitate
  • dacă ar recomanda sau nu compania angajatoare prietenilor sau cunoștințelor
  • dacă au fost depuse eforturi din partea companiei pentru a preveni situația care a dus la demisie

Cum se desfășoară?

Exit interviul trebuie condus de către o persoană neutră, imparțială, pe un ton informal, de preferință de catre un specialist HR sau orice altă persoană cu abilități de comunicare și relaționare interumană care nu are legătură directă cu managementul companiei.

Întrebările puse nu trebuie să fie intuitive sau să solicite răspunsuri monosilabice. Angajatul are, de asemenea, dreptul să refuze participarea la un astfel de interviu.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg