humangest

Cum sa te faci remarcat la noul loc de munca din primele zile

cum te remarciPrima impresie contează, orice s-ar spune. Chiar dacă aceasta se poate modifica pe parcurs, primele zile la un nou job sunt definitorii. Angajatorul și colegii te vor percepe într-un anumit fel, în funcție de modul în care te comporți, ba chiar de la prima strângere de mână, primul salut sau primele minute întârziate.

Află care îți este rolul în companie și comportă-te ca atare

Chiar de la interviu, pune întrebări care să te ajute să înțelegi mai bine ce task-uri vei avea. Care va fi ocupația ta principală și cu ce departamente va trebui să interacționezi. E important să înțelegi cum funcționează compania și la cine trebuie să apelezi în caz de nevoie. Economisești timp și energie, iar astfel vei fi mai eficient, încă din primele momente la noul loc de muncă.


Documentează-te despre companie încă din primele zile                      

Află cât mai multe despre noul tău loc de muncă, pentru a înțelege mai bine cum funcționează compania. Astfel, vei putea avea o imagine clară despre ce și cum face firma la care lucrezi și, de asemenea, ce influență are rolul tău asupra modului ei de a funcționa.

Fii proactiv!

Încă de la început, rezolvă taskurile pe care le primești, într-un timp cât mai scurt. Nu te grăbi, deoarece, fiind la început, sunt șanse mari să greșești. Însă nu pierde toată ziua cu o singură sarcină, ca să nu mai primești altele. Folosește-te de aptitudinile pe care le deții și arată-te disponibil pentru noi sarcini după rezolvarea task-ului primit.

Setează obiective realistice cu managerul tău

În momentul angajării, simți că deții superputeri și că vei schimba multe lucruri în bine în companie. Ceea ce poate fi adevărat, dar prea mult entuziasm și promisiuni greu de realizat, pot duce la dezamăgire. Așa că setează obiective mai mici, dar care pot fi realizate mult mai ușor. Pași mici, răbdare, perseverență – 3 cuvinte cheie către succes.

Nu te comporta ca și cum le știi pe toate

Ascultă cu atenție tot ce ți se comunică, pune întrebări, completează cu ce știi și tu, dar încearcă să nu epatezi, chiar dacă te pricepi bine la un anumit subiect abordat. Colegii și superiorii tăi vor avea destul timp să descopere micul geniu care se ascunde în tine.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg