humangest

Cum accepti feedback negativ la locul de munca?

feedback negativE perfect normal să greșești, atat în general, dar mai ales la locul de muncă. Acest lucru poate afecta bunul mers al proiectului în care ești implicat și, implicit, îi poate încurca pe colegii tăi de echipă. Ce faci când cineva din companie îți dă feedback negativ? Îți punem la dispoziție 7 pași simpli care te vor ajuta să înveți ceva din experiență, nu să îți iei jucăriile și să pleci.

Acceptă că nimeni nu e perfect. Pornește la drum când începi un proiect cu gândul că e posibil să greșești. Astfel, vei fi mai precaut și nu te vei mai supăra atât de tare dacă se va întâmpla să nu meargă totul chiar strună.

Revizuiește proiectul înainte să-l predai. După ce ai stat ore întregi cu ochii în prezentarea sau documentele la care ai lucrat, e bine să iei o pauză. Măcar 20 de minute, închide fișierul (după ce ai apăsat “Save”, bineînțeles) și fă altceva, eventual ceva relaxant. Apoi mai citește o dată, astfel evitând posibilele greșeli de ortografie care ți-au scăpat. Eventual, roagă un coleg să se uite peste proiect; o altă pereche de ochi vede întotdeauna ce poate ție ți-a scăpat.

Nu lua remarcile negative personal. Dacă un coleg îți atrage atenția asupra unei greșeli, trebuie să ții minte tot timpul că nu se referă strict la tine, pe plan personal, ci din punct de vedere profesional. Scopul, până la urmă, este să iasă bine, iar echipa ta te va susține și la bine și la rău.

Ascultă cu atenție. Atunci când primești feedback negativ, e important să fii atent la ce ți se spune. Astfel, pe viitor vei fi mai atent la acele aspecte și va fi mai puțin probabil să greșești același lucru.

Pune întrebări. Chiar te poți alege cu ceva din discuția aceasta. Profită de criticile aduse de colegul sau managerul tău pentru a-ți îmbunătăți deprinderile și aptitudinile la job. Urmărește pașii de la început până la momentul predării proiectului și vezi unde ai greșit.

Sintetizează și analizează informațiile primate. Încearcă să nu reacționezi instantaneu. Lasă lucrurile să se așeze, pune în balanță ce știi cu noutățile aflate și cântărește situația.

Acceptă faptul că alții pot vedea ceva ce ție ți-a scăpat. Chiar dacă ție nu ți se pare că ai greșit neapărat, ceva ce ție ți se pare corect sau bine făcut poate fi văzut altfel de cei din jurul tău. De aceea, e bine să rămâi deschis la remarcile și intervențiile lor. Keep an open mind!


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg