Employee performance evaluation

Humangest Group va ofera consultanta in evaluarea performantelor angajatilor, mai precis, in ceea ce priveste design-ul evaluarii si implementarea acesteia.

Procesul de design al evaluarii presupune elaborarea instrumentelor de evaluare, a procedurii de lucru si a documentelor necesare, in acord cu legislatia, obiectivele organizatiei si cu structura acesteia.

DE CE EVALUAREA PERFORMANTELOR?

Fiind obligatorie prin lege, evaluarea de personal este totodata necesara si benefica deoarece:

 • permite personalului sa va cunoasca mai bine cerintele, precum si modul in care a contribuit si poate contribui mai departe la dezvoltarea companiei;
 • va veti cunoaste mai bine angajatii, putand afla lucruri noi despre aptitudinile, interesele lor profesionale si activitatea pe care o desfasoara;
 • veti identifica nevoile de formare ale angajatilor, oferindu-le posibilitatea sa-si dezvolte cunostintele si competentele in folosul companiei;
 • va permite sa aplicati in mod obiectiv politicile de promovare si remunerare a personalului, asigurand intarirea performantei prin recunoasterea muncii in functie de rezultatele fiecaruia;
 • reamintiti standardele de calitate in munca fiecaruia, asigurandu-va ca angajatii le cunosc si isi indeplinesc obiectivele la nivelul dorit;
 • proiectati planuri de actiune la nivelul intregului personal, departamentelor, organizatiei;
 • puteti opera schimbarile necesare in grila de salarizare sau in organigrama, precum promovari, restructurari s.a.m.d.

Hogan Assessments

Hogan Assessments evalueaza personalitatea pe 3 dimensiuni:
Profilul de Personalitate Hogan (HPI) – “Partea luminoasa a personalitatii“
Evalueaza comportamentele cotidiene la locul de munca, potentialul de succes profesional precum si compatibilitatea cu postul:
 • Surprinde compatibilitatea dintre profilul de personalitate si anumite arii ocupationale (vanzari, management, client service, administrativ, operational etc).
 • Furnizeaza informatii despre caracteristicile de personalitate care faciliteaza sau inhiba abilitatea unei persoane de a lucra intr-o echipa, gestionarea stresului, atentia la detalii, capacitatea de inovare, etc.
 • Evidentiaza punctele forte si ariile de dezvoltare personale.
Profilul de Dezvoltare Hogan (HDS) – “Partea intunecata a personalitatii“
Surprinde comportamentele disfunctionale necenzurate, ce se manifesta in situatii de stress si oboseala si care pot afecta performanta si relatiile profesionale:
 • Identifica potentialii factori de risc cu impact negativ asupra performantelor profesionale.
 • Evalueaza tendintele spre comportamente disfunctionale, care apar in momente de stres, presiune si oboseala.
 • Aceste comportamente pot “submina” succesul profesional si relatiile interpersonale, pot impiedica comunicarea eficienta si reduce performantele in cadrul echipei.
 • Cunoasterea acestor riscuri, permite stabilirea unui plan de dezvoltare personala si profesionala.
Profilul Motivatiilor, Valorilor si Preferintelor Hogan (MVPI )
 • Prezice preferintele ocupationale ale unei persoane.
 • Determina compatibilitatea dintre valorile unei persoane si tipul de cultura organizationala.
 • Descrie mediul de lucru creat de un manager.
SERIA LEAD:
Potential Report , descrie Profilul de Personalitate Hogan (HPI) – “Partea luminoasa a personalitatii“
Challenge Report , descrie Profilul de Dezvoltare Hogan (HDS) – “Partea intunecata a personalitatii“
Values Report , descrie Profilul Motivatiilor, Valorilor si Preferintelor Hogan (MVPI)
Coaching Report integreaza informatiile din raportul Potential, Challenge, Values si le transforma intr-un ghid de intelegere aprofundata a fatetelor personalitatii, in recomandari si intr-un plan de dezvoltare .
SERIA MANAGEMENT:
Career Builder Report – include punctele forte si minusurile individuale, precum si cateva indicii referitoare la directii de auto-dezvoltare.
Manage Report –include tehnicile care pot fi efectiv aplicate persoanei evaluate, din momentul in care face parte din echipa companiei.
Career Compass – parcurge ariile de interes ale persoanei si domeniile spre care se poate indrepta, in functie de factorii motivationali si valorile personale si furnizeaza un un plan de cariera.
SERIA TEAM, LEADERSHIP SI DEVELOPMENT:
Team Report – Diagnoza echipei pe toate dimensiunile descrise (HPI, HDS, MVPI)

CONTACT US FOR A PERSONALIZED OFFER