Counseling outplacement

Un proces de outplacement se deruleaza de un furnizor autorizat, pentru o companie ce urmeaza sa realizeze disponibilizari individuale sau colective si se bazeaza pe aspecte legale, dar si morale.

Temeiul legal este conferit de Art. 67 si 69 din Codul Muncii, astfel:

Art. 67, alin. 1 b.) ”Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului .”

Art. 69, alin. 1 b.) ”In cazul în care angajatorul intenţionează să efectueze concedieri colective, acesta are obligaţia de a iniţia, în timp util şi în scopul ajungerii la o înţelegere, în condiţiile prevăzute de lege, consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor, cu privire cel puţin la:

  1. metodele şi mijloacele de evitare a concedierilor colective sau de reducere a numărului de salariaţi care vor fi concediaţi;
  2. atenuarea consecinţelor concedierii prin recurgerea la măsuri sociale care vizează, printre altele, sprijin pentru recalificarea sau reconversia profesională a salariaţilor concediaţi.”

Serviciul de outplacement combina activitati de tipul evaluarii, consilierii profesionale, promovarii profilului angajatilor pe piata fortei de munca, cu scopul de a le facilita tranzitia spre un loc de munca. Totusi, acest serviciu nu trebuie confundat cu gasirea unui loc de munca. Implicarea individuala sau colectiva a persoanelor ce vor fi concediate intr-un program de outplacement, este benefica deoarece:

Pentru angajator:

  • Contribuie la mentinerea unei relatii pozitive cu persoana ce va fi disponibilizata
  • Contribuie la consolidarea unei imagini pozitive a companiei, atat in piata cat si in interiorul organizatiei
  • Contribuie la mentinerea moralului angajatilor ramasi
  • Permite evitarea litigiilor de munca

Pentru angajati:

  • Oferirea de suport emotional
  • Identificare de oportunitati de angajare
  • Cresterea sanselor de angajare
  • Evaluare si consiliere in cariera, pentru a avea un feedback personal si profesional, privind punctele forte si ariile de dezvoltare

Serviciul de outplacement va fi customizat plecand de la nevoile clientilor nostri, bugetul acestora, numarul de persoane implicate, precum si in functie de ocupatia acestora. Acest serviciu poate fi accesat atat in cadrul concedierilor individuale cat si colective.

CONTACT US FOR A PERSONALIZED OFFER