5 obiceiuri sănătoase care te vor ajuta să îți cultivi perseverența

Știi vocea aia care îți spune…. Renunță! E greu! Așa ceva nu se cade! Nu e de tine! De ce să îți pierzi timpul? Dacă nu iese?!…. La noi nu merge așa…

Într-adevăr… nu e simplu să rămâi concentrat când ai atâtea lucruri care te distrag în jur. Nu e simplu să rămâi fidel visului tău când atâția în jur îți spun cât de greu e să ajungi acolo. Nu este, evident, simplu să faci sute de fotografii ale aceluiași lucru până când prinzi, în sfârșit, imaginea aceea pe care o visai. Nu! Nu e simplu să mergi înainte când colegii tăi îți tot repetă că așa ceva… la noi nu e posibil.

Mno… Cu siguranță poți găsi o mulțime de scuze ca să renunți sau să te convingi că dacă vrei să ai o viață călduță mai bine zici și faci ca ceilalți. Nu, nu e ușor să te ridici în fața tuturor, să îți depășești nereușitele și să îți mai dai o șansă.

Thomas Alva Edison spunea că ”Cea mai mare slăbiciune a noastră este renunțarea. Cel mai sigur mod pentru a reuși este să mai încerci o dată.”

Cum faci să rămâi însă perseverent și să îți urmărești cu consecvență obiectivele? Încearcă măcar una dintre cele 5 recomandări de mai jos.

Nu renunța după primele încercări

Dacă încerci, încerci și nu îți iese, lasă lucrurile de-o parte pentru o scurtă perioadă. Fă doi pași înapoi și gândește-te la o nouă abordare sau, poate, la mai multe.  Desenează. Uneori, când te uiți efectiv la alternative, ideile se conturează mai ușor. Fă-ți un plan și analizează pas cu pas toate etapele și riscurile care ar putea apărea. Îți va fi mai ușor să treci peste obstacole atunci când ai gândit în avans câteva soluții.

Nu ceda în fața rezistenței

Conflictele și rezistența îți pot înfrâna elanul și îți pot zdruncina încrederea. Când propunerile tale sunt respinse, continuă, indiferent de ceea ce spun scepticii. Oamenii au tendința de a respinge schimbarea și de a pune sub semnul îndoielii inițiativele. Soluția este să asculți în continuare și să faci ajustări, dacă este necesar.

Nu lua respingerea personal

Rezistența la schimbare este naturală și nu are nimic personal cu tine. Dacă rămâi concentrat pe ceea ce ți-ai propus aceasta poate deveni o sursă de inspirație, iar feedbackul pe care îl primești din jur poate fi extrem de util.

Nu amâna. Ia-o de la capăt imediat!

Secretul succesului stă în repetiție. Așa că testează, vezi ce nu a funcționat, reia și îmbunătățește. Oricât de greu ar fi, nu amâna prea mult timp. Cu cât vei repeata aceste experiențe mai repede, cu atât mai solide vor fi rezultatele, iar implementarea mai facilă. Iar scepticii, care ți-au oferit feedback-ul lor în etapa prototip, chiar nu o să mai aibă nimic de spus.

Planifică iar și iar

Uneori, pentru că nu ai gândit lucrurile suficient de bine de la început, e nevoie să o iei de la capăt, să te întorci la desenat și la planificat. Fii pregătit, fă-ți temele și susține-ți ideile! Dacă tu nu crezi în ele, cine altcineva ar putea să facă asta?

Mno… În loc de încheiere vă lansăm o provocare. Pentru ce ar trebui să recruteze angajatorii mai mult? Pentru talent sau pentru perseverență?

Alte știri

Tichetele de creșă 2025
Acordarea tichetelor de creșă în 2025 – Oportunități și reglementări
Tichetele de creșă reprezintă un sprijin financiar lunar destinat angajaților care au copii înscriși la creșă sau beneficiază de servicii similare de educație timpurie. Scopul acestora este de a acoperi integral sau parțial costurile aferente. Începând cu octombrie 2024, plafonul maxim…