Back to school, back to office… back to Time Management

Toamna vine cu bunele-i obiceiuri pline de energie, perfecte pentru suflecat manecile și de pus mâna la treabă.

Cu avânt înainte ne propunem să facem mai toate proiectele care au lâncezit peste vara, să începem sportul pe care l-am tot amânat pe motiv de caniculă și… dacă se poate… până la final de săptămână să terminăm teancul de cărți care zace de ceva vreme pe noptieră. Unde mai pui că e sezon de petreceri și că încă mai e in pending Sezonul 3 Stranger Things….

Vara ne-a lăsat imaginatia sa zburde ai am tot sperat că totul va cădea impecabil la momentul oportun… Numai că momentul acela oportun a cam întârziat.

Este însă evident că povestea aceasta nu este cu și despre noi. Este, să spunem, despre niște papuași din Noua Guinee care nu au nimic de-a face cu Time Managementul.

Nouă lucrurile ne ies aproape perfect pentru că, spre deosebire de papuașii din Noua Guinee, nu spunem niciodată ”mâine o să găsesc timp ca să merg la sală, să-mi curăț inboxul, să mă apuc de proiectul acea fain pe care l-am tot amânat până acum, să mă văd cu prietenii…” Noi nu spunem… ”Dacă nu mâine…poate, poimâine” … ”Trebuie doar să găsesc timp…”

Despre obiceiurile papuașilor a povestit cu multă elocință un domn foarte deștept, Octavian Pantis. A și scris o carte, Musai List, despre cum să îți faci loc pentru ce-ți place și să te bucuri de fiecare zi… (Sunt sigură că s-a inspirat din bunele noastre practici), iar zilele trecute a pus, din nou, punctul pe ”i” într-un interviu despre CE ÎNSEAMNĂ SĂ AI TIMP. ȘI ALEGERILE DIFICILE CARE DUC ACOLO, pe care vă ivităm să îl citiți aici.

În loc de concluzii…

Adevărul despre papuași este că niciodată nu o să  găsească timp … E clar, pentur noi cel puțin, că nu o să se trezească mâine cu 2-3 ore bonus la ziua de lucru și că timpul personal nu o să sufere nicio dilatație care să le permită extra jonglerii. Noi știm că papuașii ar trebui să învețe o nouă lecție, despre cum să își facă timp, despre cum să iși pună în agendă și lucruri de-ale sufletului, despre cum să simtă presiunea deadlineului în dezvoltarea lor personală și iminenața feedback-ului 1-2-1 în relațiile de familia. Poate că atunci și-ar restructura întreaga agendă la birou și vor reuși să pună lucrurile importante în intervalul de timp potrivit.

Photo credit: http://www.freepik.com Designed by rawpixel.com

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți