Cum arată arată anul 2023 pentru piaţa muncii: Lupta pentru talente va continua să fie un subiect fierbinte, iar angajatorii va trebui să bage mâna în buzunar. „Unele companii continuă să recruteze, deplâng criza de forţă de muncă, în timp ce altele se reorganizează, restructurează, se pregătesc mai intens pentru o perioadă de criză.”

Oana Popescu

Majorările de anul următor pot pleca de la a fi în linie cu inflaţia până la creşteri cu procente consistente. Cele mai mari salarii le avem în momentul de faţă în IT, petrol / gaze, construcţii şi telecom şi ne aşteptăm ca cele mai mari creşteri salariale să vină tot în aceste domenii.” ♦ „Avem numeroase sectoare în care concurăm deja cu firme din străinătate.”

Lupta pentru talente este una dintre principalele probleme cu care se confruntă companiile de pe piaţa muncii din România, una despre care angajatorii cred că va continua să-i preseze şi în 2023. După pandemia de COVID-19 şi în contextul geopolitic actual, dorinţele candidaţilor s-au schimbat: vor să lucreze predominant de acasă sau de la distanţă, cer flexibilitate şi beneficii extrasalariale inedite.

Articol publicat de zf.ro

Alte știri

Tichetele de creșă 2025
Acordarea tichetelor de creșă în 2025 – Oportunități și reglementări
Tichetele de creșă reprezintă un sprijin financiar lunar destinat angajaților care au copii înscriși la creșă sau beneficiază de servicii similare de educație timpurie. Scopul acestora este de a acoperi integral sau parțial costurile aferente. Începând cu octombrie 2024, plafonul maxim…