Care e treaba cu colegul acela mereu entuziasmat de ceea ce face? Hmm… La tine e tocmai invers: îți urăști jobul. Nu poți să te abții să nu îl invidiezi pentru pasiunea lui și pentru că lucrurile îi ies din prima. Pare să fie omul potrivit la jobul potrivit…
Știm că în secret îți dorești să reaprinzi pasiunea aceea de la început, să simți energia noilor proiecte și să ieși din rutina celor de făcut. Munca poate deveni cu ușurință o practică plictisitoare, iar rutina dușmanul celor mai neobosiți profesioniști. Dar… cu puțină voință poți neutraliza efectele nocive ale apatiei și să îți redobândești entuziasmul din trecut. Practica este mama învățaturii, așa că, recomandăm exerciții intensive, zi de zi.
- FII MÂNDRU DE TINE: RECUNOAȘTEȚI SUCCESUL
Atingerea obiectivelor profesionale, mari sau mici, merită sărbătorită. Ori de câte ori finalizezi o activitate complexă, care poate la început părea imposibil de finalizat, nu uita să îți spui că ai fost bun. Îți va crește astfel sentimentul de încredere și, atunci când va sosi o altă sarcină aparent de nerezolvat, vei fi și mai motivat să fii productiv.
- AMINTEȘTE-ȚI CĂ CEEA CE FACI E CONTRIBUȚIA TA LA UN BINE ȘI MAI MARE
Oricare ar fi activitatea pe care o desfășori, direct sau indirect îți ajuți semenii și comunitatea. Iar bucuria pe care ți-o dă implicarea ta esta pe măsura sprijinului pe care îl poți oferi. Să alergi într-un maraton pentru copiii din comunitatea ta, să donezi un bon de masă pentru bunicii comunității tale, să îți dedici din timpul tău pentru a îngriji un câine comunitar, să ajuți la dezvoltarea regiunii tale angajând câți mai candidați, să contribui la educația membriilor comunității tale…. Sunt tot atâtea motive de bucurie pentru fiecare zi de muncă și implicare.
- COMUNICAREA CU CEILALȚI COLEGI ESTE CHEIA
Momentele petrecute alături de colegii tăi sunt sursă de inspirație și te pot ajuta să îți încarci bateriile. O glumă în pauza de cafea, un brainstorming spontan, o discuție ad-hoc despre filmele din weekend… Genul acesta de interacțiuni te pot ajuta să consolidezi relațiile cu colegii și să îndrăznești să le ceri și să le oferi sprijinul cu mai multă deschidere.
Atenție însă la situațiile toxice. Dacă cei care sunt întodeauna pozitivi îți vor da doza de energie de care ai nevoie pentru a muta munții din loc, angajații toxici îți vor picura constant nemulțumiri care îți vor tăia orice elan.
- MĂSOARĂ PERFORMANȚELE
Ce este mai satisfăcător decât să bifezi la succese încă o sarcină? Poate o listă întreagă de sarcini realIzate cu succes. De fiecare dată când progresezi, motivația ta crește. În plus, un spațiu gol în dreptul unei sarcini neterminate te va împinge să lucrezi mai mult pentru a finaliza.
În plus, dacă la final sărbătorești așa cum povesteam mai sus, vei fi cu siguranță pe drumul cel bun către ați redobândi motivarea la job.
Monica Dona