Despre siguranță la locul de muncă

Pandemia COVID a dat peste cap piața muncii – iar cum rata şomajului a crescut în luna martie la 4,6% faţă de 3,9% în luna februarie  (conform INS), siguranța locului de muncă este probabil una dintre preocupările tale actuale.

 

Dacă simți că trebuie să îți consolidezi și să îți reafirmi poziția la job, sugestiile de mai jos te pot inspira. 

  1. Fii rezistent, adaptabil, flexibil și atent

Pentru a putea face față provocărilor curente, trebuie să dai dovadă de:

– Rezistență
– Adaptabilitate
– Flexibilitate
– Atenție

În perioade de cumpănă, compania are nevoie de angajați pe care să se poată baza. Proiectele faine, soluțiile inovative și ideile de succes pot fi inițiate de oricine, indiferent de poziția pe care lucrează, așa că nu ezita să vii cu propuneri. Este important ca fiecare să își asume cu responsabilitate rolul și să îndrăznească să facă puțin mai mult. Nu lăsa fișa postului să îți îngrădească inițiativele!  

Acum, mai mult ca oricând, este momentul pentru echipă așa că nu ezita să întinzi acea mână de ajutor. 

 

  1. Fii inventiv

Nu este vorba doar de a fi flexibil și adaptabil atunci când vine vorba de propriul rol. Gândește-te cum îți poți folosi creativitatea astfel încât ideile tale să poată fie puse în beneficiul întregii organizații. Vino cu noi idei pentru a ajuta compania să treacă peste obstacolele neprevăzute ale momentului, dar și peste cele viitoare. 

 

Dacă sugestiile tale vor ajuta compania să aducă mai mulți clienți/ proiecte sau să reducă din cheltuieli, vei putea salva locurile de muncă ale colegilor tăi. Și chiar dacă nu ai susținut direct creșterea veniturilor sau reducerea cheltuielilor, contribuția ta nu va trece cu siguranță neobservată. 

 

  1. Fii autodidact

Ce abilități dorești să ai, dar nu ai făcut nimic pentru a le avea? Acum e cel mai potrivit moment pentru a le dezvolta. Concentrează-te pe dobândirea acestora: lucrează cel puțin o oră pe săptămână la acest obiectiv. De exemplu, dacă ești marketer poți să lucrezi la abilitățile de analiză, astfel încât să poți înțelege mai bine performanțele campaniilor pe care le rulezi și să crești rata de succes a acestora. În plus, poți să înveți instrumente noi pe care să le împărtășești apoi cu ceilalți. Oricare ar fi cazul tău, cheia este să începi cu pași mici, siguri și constanți.

 

Pe măsură ce dobândești noi abilități și cunoștințe, vei începe să-ți dai seama de cum înveți, vei observa ce format te ajută să reții informații noi, ce oră din zi este cea mai productivă și care au devenit, între timp, punctele tale forte și punctele slabe. Învestiția permanentă în a deveni o versiune mai bună a ta e până la urma cheia succesului pe termen lung.

  1. Networking

Indiferent dacă îți cauți sau nu oportunități noi, rețeaua de cunoștințe este o resursă valoroasă în care merită să investești constant. Linkedin, webinarii, rețele de socialiazare profesională, sunt toate surse și resurse pentru a putea intra în legătură cu oameni, dar și pentru a învăța o mulțime de lucruri noi.

 

  1. Fii empatic

O vorbă caldă, o mână întinsă la momentul oportun… sunt mai valoroase decât orice altceva. Perioadele de maximă încărcare au nevoie mai mult ca oricând de empatie. Să fii acolo e important așa că nu ezita să o faci.  

 

Contribuțiile noastre și implicarea pot scrie un viitor mai bun pentru noi, pentru angajatorii noștri, dar și pentru comunitatea din care facem parte. Siguranța unui loc de muncă este dată doar de măsura implicării noastre. 

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți