Oportunitatea, noroc chior sau muncă multă?!

Probabil că marea dificultate cu care ne confruntăm noi toți când vine vorba de oportunități este să le recunoaștem. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume încă de la început: oportunitățile nu înseamnă noroc, nu înseamnă minune și nu se aseamănă în niciun caz cu Săgeata Albastră… Oportunitățile opresc și în gările mai mici. Altfel spus, dacă ai trecut examenul pentru că ai picat pe singurul subiect pe care l-ai învățat sau că ai fost angajat într-o companie faină pentru că mama ta lucrează acolo și ți-a pus o vorbă bună nu spui că ”ai profitat de oportunități”, ci că ”ai avut noroc chior”.    

Ce este însă oportunitatea?

Oportunitatea înseamnă muncă, încredere, curaj și responsabilitate. Înseamnă dezvoltare și învățare continua. Înseamnă cunoștințe pe care să le poți fructifica pentru a face analogii și a găsi soluții. Înseamnă să te implici și să evoluezi constant pentru a putea observa imediat oportunitățile. Mai mult, implică într-un procent consistent motivația. Să rămâi motivat chiar și atunci când te simți demotivat înseamnă că ai parcurs măcar o jumătate de drum.

Pentru cealaltă jumătate îți recomandăm să te pregătești constant. Îți dăm o mână de ajutor și îți lăsăm mai jos câteva lucruri mărunte pe care le poți avea în vedere.

Setează-ți câteva alerte de job

E ca și cum ai avea un asistent personal care te trage de mânecă din când în când și îți prezintă cele mai bune oportunități, personalizate după profilul și pregătirea ta.

Desigur, dacă ai deja un job de care ești foarte mulțumit, poți alege să primești alerte doar pentru posturile pe care nu le-ai putea sub niciun chip refuza. Informația acesata este utilă nu pentru a găsi altceva, ci pentur a rămâne conectat la ceea ce se întâmplă în piață.

Actualizează-ți și personalizează-ți CV-ul

Dacă faci un curs nou sau treci pe o nouă poziție îți recomandăm să incluzi această nouă experiență în CV. Actualizarea constantă a acestuia, te va ajuta să economisești mai târziu timp prețios. ? Mai mult, dacă îți actualizezi profilul de Linkedin, notificările de actualizare pot ajunge la toți cei din lista de contacte. E ca și cum ai avea ai propriul PR, care se ocupă constant de brandul tău personal.

De asemenea, atunci când aplici pentru un job îți recomandăm să îți adaptezi CV-ul în funcție de job description. Nu există două locuri de muncă identice, iar CV-ul tău ar trebui să urmeze aceeași regulă. Suntem siguri că recruiterul va aprecia să regăsească în CV-ul tău răspunsurile la provocările din intern.

Dezvoltă-ți permanent abilitățile profesionale

Dezvoltând noi abilități, deschizi ușa pentru mai multe oportunități. Participă la diverse cursuri de formare sau profită de cursurile online pe care le poți accesa pe Youtube, Udemy, Coursera, etc., care sunt de cele mai multe ori gratuite. Lasă-ți timp pentru citit, fii curios și  nu te teme să greșești.

Nu ignora oportunitățile inhouse

Urmărește constant ofertele din cadrul companiei în care lucrezi și nu te lăsa descurajat de o organigramă care nu oferă prea multe șanse de promovare. Organizațiile sunt organisme vii și se dezvoltă permanent. În orice moment poate să apară un post nou pentru care să fii pregătit sau poți fi cel pentru care se creează o poziție nouă în companie.

Chris Grosser spunea că “Oportunitățile nu se întâmplă. Tu le creezi.” E posibil ca job-ul tău de vis să nu se fi inventat încă. Însă, e perfect dacă tu te pregătești pentur acesta.

Ultimul, însă nu cel din urmă

Fă-ți profil pe site-ul Humangest. S-ar putea ca oportunitățile să fie la doar un click distanță.

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți