Un studiu realizat de economiștii Universității din Warwick arată că satisfacția la job crește considerabil productivitatea. Mai mult, pe termen lung angajații care sunt mulțumiți de mediul de lucru și reușesc să își realizeze obiectivele rămân loiali companiei, ceea ce înseamnă pe termen mediu și lung reduceri de costuri și o cultură organizațională sănătoasă.
Evident că nu este ușor să-i mulțumești pe toți, dar nu e nici imposibil. De fapt, o formulă de succes se poate construi respectând câțiva pași simpli. Lăsăm mai joc câteva idei.
APRECIAȚI SARCINILE BINE FĂCUTE
Conform cercetărilor efectuate de Office Vibe, State of Employee Engagement, peste 60% dintre angajați se plâng de lipsa unui feedback pozitiv atunci când doar își fac treaba bine.
Probabil că la rândul tău te-ai izbit de ești plătit ca să faci asta, pentru mai mult trebuie să faci mai mult… Dar, cum rămâne cu mai bine?! Mai bine arată că îți pasă, că își dorești, că te implici, mai bine are la rândul lui nevoie de apreciere, de o bătaie de umăr și de confirmarea că eforturie sunt observate și apreciate.
Nu ar trebui să lăsăm niciun moment de acest gen să se irosească deoarece angajații ale căror eforturi sunt lăudate, se vor strădui constant să își realizeze sarcinile magna cum laude.
OFERIȚI OPORTUNITĂȚI PENTRU DEZVOLTARE
Investiția în dezvoltarea angajaților este o o investiție mutual avantajoasă. Compania câștigă angajați pregătiți și fericiți, iar angajații câștigă siguranță și încredere în companie. Dincolo de aceasta, asigură un pipeline constant pentru pozitiile interne și construiește o cultură internă care încurajează învățarea continuă.
FIȚI EMPATICI ȘI DIRECT INTERESAȚI DE CUM SE SIMT ANGAJAȚII
Satisfacția profesională este strâns legată de starea fizică și mentală a angajaților, iar atunci când apar probleme, efectele se citesc în performanța acestora.
Nu putem interveni însă dacă nu cunoștem cauzele stresului, de aceea este important să evaluăm toate aspectele activității.
UN MEDIU DE LUCRU ÎN CARE TOȚI SIMT CĂ FAC PARTE DIN GRUP
Majoritatea oamenilor petrec mai mult timp la job decât cu familia sau prietenii. Și dacă înainte puteam discuta despre teambuilding și spații de relaxare, despre ieșiri cu echipa și traininguri împreună, în contextul work from home consolidarea echipelor a devenit cu adevărat o provocare. Cu puțină creativitate pupem menține vie interacțiunea.
REALIZAȚI FRECVENT SONDAJE LEGATE DE SATISFACȚIA LA LOCUL DE MUNCĂ
Pentru a înțelege dacă strategiile adoptate funcționează cu adevărat, sondajele periodice pot fi extrem de utile. Efectuarea acestora arată că vă pasă cu adevărat de echipă, că sunteți interesat de satisfacția angajaților și că îi considerați cu importanți pentru companie.
URMĂRIȚI STATISTICILE
În încheiere vă lăsăm câteva cifre care sperăm că vor spune mai bine cât de mult și de ce satisfacția la locul de muncă trebuie să urce în topul topul priorităților.
? 83% dintre angajații cărora li se oferă posibilitatea de a face față unor noi provocări sunt mai deschiși să rămână în compania la care lucrează. (ReportLinker)
? 42% dintre angajații Millenial spun că învățarea și dezvoltarea în carieră sunt cruciale pentru alegerea locului de muncă. (Udemy)
? 80% dintre angajați sunt în căutarea, chiar și pasivă, a unei noi oportunități de lucru. (Ajilon)
? Din 2.000 de angajați, 43% au declarat că motivul pentru care își caută un nou loc de muncă este cultura organizațională. (Hays)
? 92% spun că ar rămâne în companie dacă ar avea parte de mai multă empatie din partea superiorilor.