5 joburi pe care poți să le faci de acasă

Au fost odată vremuri când să muncești de acasă nu însemna decât manufactură simplă, mistery shopping sau scheme MLM. De la aspiratoarele Rainbow încoace însă lucrurile au mai evoluat și tot mai des, companii tot mai mari, includ lucrul parțial sau complet de acasă.

Și chiar dacă astăzi încă ai șanse să mai dai peste vechile joburi, modul în care s-au dezvoltat tehnologia și rețelele sociale ne permite accesul la mult mai multe.

Ce joburi ai putea să cauți însă online?

Dacă ești vorbitor de limbi străine, spaniolă, italiană, franceză sau germană ai foarte mari șanse să îți găsești un job de acasă. Sunt companii multinaționale care recrutează Customer Service Associates pentru interactiunea cu diverse comunități din portofoliu. Tot ce trebuie să faci este să ai o camera liniștită, telefon și un calculator cu conexiune bună la internet. Poți câștiga între 500 și 1000 de euro, în funcție de perfomanțele tale.

Se caută totodată traducători. Deși aceștia trebuie să fie certificați pentru a desfășura această activitate,  există roluri în care doar fluența este importantă. În România există peste 36,000 de traducători care practică acest job fie în regim part time, fie full time. Câștigurile variază în funcție de experiență, de volumul de pagini traduse într-o lună, dar și de limba în și din care se traduce. Pentru traducerile în/ din engleză spre exemplu, un traducător poate câștiga între 500 și 2000 de euro/ lună, dar prețul per pagină pentru limbile rare poate modifica aceste câștiguri semnificativ.

La o simplă căutare pe una dintre cele mai cunoscute platforme de joburi, apar peste 400 de joburi de Web Developer și nu este o surpriză că lucrurile stau așa. Specialiștii IT sunt în continuare extrem de căutați. ”Previziunile pentru piața locurilor de muncă din IT, inclusiv pentru web development, sunt extrem de optimiste și în favoarea specialiștilor sau a celor care vor să se specializeze în acest domeniu: în anul 2020, cererea de specialiști în tehnologii informaționale se va tripla în comparație cu cei aproximativ 95.000 de specialiști existenți la momentul actual,” scriu cei de la IT Step. Puteți citi mai mute despre aceasta aici.

Freelance writer

Nu este pentru nimeni o surpriză că jurnalismul s-a mutat online. Blogurile și site-urile au în permanență nevoie de conținut actualizat, de idei proaspete și de oameni cu energie. La o primă căutare s-ar putea ca ofertele să fie descurajante, însă articole de bună calitate, optimizate SEO, cu conținut unic și cu o poveste în spate, bine documentate, cu texte scrise perfect din punct de vedere gramatical și ortografic, ușor de citit și evident cu un titlu relevant care să și atragă sunt apreciate și dacă știi să îți alegi proiectele și să le negociezi corespunzător. Un Content Writer bun poate câștiga până la 1200 euro lunar.

Social Media Specialist

Treaba cu online-ul pare la îndemâna oricui. Lucrurile nu stau însă chiar așa. Un Social Media Manager bun este intuitiv, răbdător, cu viziune, empatic, sociabil, extrovertit, creativ, open-minded și are bune abilități în zona de copywriting, sinteză și analiză, capacitate de concentrare, gândire strategică, project management skills, e puțin “nazi grammar” în limba română și limba engleză, are ceva cunoștințe de editare a fotografiilor și de Analytics. Recompensele pot fi pe măsură și, în funcție de numărul de conturi adminístrate, câștigurile pot merge până la 1500 – 2000 euro/ lună.

Lucrul de acasă presupune multă organizare și poate părea uneori dificil să te sincronizezi ca timp și energie cu ceilalți membri ai echipei, cu proiectele si să reziști tentației de a rămâne puțin mai mult în pat sau de a aloca mai mult timp pentru orice altceva îți face mai  multă plăcere. Cei mai în măsură însă pentru a ne preda lecția organizării suntem noi înșine.

Pentru mai multe oportunități poți încerca și secțiunea www.jooble.org

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți