Cum îți revii dupa concediu

O vacanță după vacanță… Dacă acesta este sentimentul cu care și tu te întorci la birou după concediu poate că nu ar strica să îți planifici cu mai multă atenție plecarea și revenirea la birou. Am pus laolaltă câteva recomandări însă ne-am bucura să aflăm care sunt strategiile tale…

ÎNAINTE DE CONCEDIU

  1. Fă o listă cu toate proiectele la care lucrezi. Când te vei întoarce îți va fi mult mai ușor să știi cu ce începi, dar te va ajuta și să…
  2. Delegi sarcinile care nu suportă amânare. Asigură-te, însă, că cei care îți preiau activitățile știu ce trebuie să facă și până când.
  3. Nu uita de out of office și de voicemail message pentru că…

ÎN VACANȚĂ nu trebuie să fie decât vacanță.

IMEDIAT DUPĂ CONCEDIU

  1. Nu reveni la birou a doua zi. Ia-ți una-două zile pentru a-ți pune gândurile în ordine și pentru a-i da minții ragazul necesar să-și intre în ritm.
  2. Fă-ți revenirea mai ușoară. Începe cu lista de proiecte pe care ai lasat-o la precare și adaugă eventualele urgențe care nu suportă amânare, ședințe, rapoarte, materiale de predat cu termen stâns.
  3. Discută cu colegii. Înainte de a te cufunda în muncă, îți va face bine să povestești puțin. Și ca să nu pară că e doar despre tine, poți să îi lași pe ceilalți să îți povestească despre planurile lor de vacanță.
  4. Ia-ți pauze în timpul zilei pentru a evita supra solicitarea. Nu te va ajuta cu nimic dacă încerci să recuperezi tot ce ar fi trebuit făcut în zilele de vacanță și nici dacă ștergi cu buretele efectele vacanței.

Studiile arată că atunci când angajații revin la birou și găsesc o mulțime de treabă… toată relaxarea de care de care s-au bucurat în vacanță își pierde imediat efectele. Mulți își fac griji încă din timpul vacanței, fapt care le răpește o bună parte din bucuria recuperării, împingându-i către job atunci când, de fapt, ar trebui să se relaxeze și să își încarce bateriile.

Dr. David Ballard, Directorul Centrului pentru Excelență Organizațională al Asociației Americane de Psihologie sublinia că rezultatele Chestionarului privind Echilibrul dintre Muncă și Viață Privată aplicat în 2018 au indicat că ”pentru aproape două treimi dintre cei chestionați, efectele pozitive ale concediului dispar în primele zile de la revenirea la serviciu.” Mai mult, 21% dintre respondenți au indicat faptul că s-au simțit stresați sau încordați în perioada de vacanță… iar 42% au spus că sunt speriați de revenirea la birou.

Am putea spune că vacanța începe ea însăși să devină o problemă, o problemă care are nevoie de consiliere. Până vor apărea însă consilierii de profil, este însă nevoie să îi acordăm toată grija și delicatețea posibile și să ne asigurăm că gestionăm eficient acest proiect care este înainte de toate despre noi. Găsiți resurse pentru bucurie!

Photo credit Freepik

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți