Cum rezolvăm probleme cu succes

Pentru a gestiona și conduce eficient o organizație, managementul trebuie să-și îndrume angajații și să dezvolte tehnici de rezolvare a problemelor. Nimeni nu este ocolit de situații speciale. Așa că: să speri că ție nu ți se va întâmpla este un deziderat sortit de la bun început eșecului. Evident, este important în egală măsură să anticipezi și să încerci să găsești soluții pentru a evita aceste momente neplăcute, însă atunci când te confrunți cu o problemă asigură-te că urmezi cei patru pași simpli pe care ți i-am lăsat mai jos:

  1. DEFINEȘTE PROBLEMA

Se întâmplă adesea să nu înțelegem dificultatea reală a situației cu care ne confrutăm. Pentru a ajunge la o soluție corectă este util să evaluăm ceea ce se întâmplă în profunzime și să înțelegem ce este, de fapt, de rezolvat. Și, cu cât ne este mai clar ce anume trebuie să îndreptăm, cu atât soluțiile vor fi mai eficiente pe termen lung.

  1. STABILEȘTE UN PLAN DE ACȚIUNE

Odată ce problema a fost identificată și analizată pentru a înțelege cum se poate rezolva putem trece la următoarea etapă: planul de acțiune. E important să înțelegem cum ne raportăm la situația dată și unde vrem să ajungem, definind, totodată, obiectivele care trebuie atinse. Fiecare are propria strategie, care, bineînțeles, depinde și de amploarea problemei în cauză. S-ar putea să găsești utilă metoda STAR: Stop, Think, Act, Review! așa că o lăsăm aici pentru inspirație. 🙂

  1. IA ÎN CONSIDERARE POTENȚIALELE SOLUȚII

După ce am stabilit ce trebuie să facem e important să găsim și câteva posibile rute.  Evident că, în funcție de particularitățile fiecăreia, dar și de abilitățile noastre, este eficient să selectăm ce ni se potrivește cel mai bine.

  1. ACȚIONEAZĂ

Iar odată ce a fost aleasă cea mai potrivită soluție, este momentul să implementăm strategia. Aceasta este faza în care planul de acțiune prinde contur. Înainte de a acționa însă, este important să organizăm cu atenție fiecare parte a planului, să monitorizăm implementarea acestuia și, în cele din urmă, să evaluăm rezultatele acestuia.

Tu cum abordezi problemele? Cât de eficient reușești să fii în soluționarea acestora?

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți